Direct telefonisch contact

06 14250654

info@wowballonnen.nl

Meest gestelde vragen (FAQ)

Ballondecoraties zijn temperatuur en weer gevoelig.  Bij temperaturen boven de 25 graden raden wij aan de decoratie binnen te plaatsen of zeker in de schaduw. Buiten blijven de ballondecoraties bij temp. Beneden de 20 graden enkele dagen goed. Binnen kan een decoratie van latexballonnen wel een maand goed blijven. Decoraties met folieballonnen of bubble ballonnen kunnen nog veel langer goed blijven.

En misverstand is dat koud weer slecht zou zijn voor ballonnen buiten. Juist met koud weer blijven ballondecoraties langer goed. Wel is aan te raden ze nachts in een koele ruimte binnen te zetten

Ballonnen worden gemaakt van latex, gewonnen uit de latex boom. Het is dus een natuurproduct.
in de schors van de boom wordt een snee gemaakt waar de latex wordt afgetapt. De bomen blijven dus ook gewoon leven.
De ballon vergaat dus gewoon weer in de natuur en kan bij de compost worden gegooid.

Hoe komt het dan dat ballonnen zo slecht in het nieuws zijn?
Een ballon doet er 10 maanden over om te vergaan net als een eikenblad of vergelijk het met een bananenschil.

Ballonnen die opgelaten worden, worden vaak opgelaten door niet gespecialiseerde bedrijven die ook nog plastic linten aan de ballonnen doen. In de plastic linten raken vogels verstrikt en kunnen overlijden. 
Gespecialiseerde bedrijven zoals WOWballonnen maakt voor het oplaten van kleine aantal ballonnen gebruik van afbreekbaar lint dat als het nat wordt op lost. Zo kunnen dieren er niet in verstrikt raken. 


Als wij vragen krijgen voor grote aantallen bekijken we met de klant de alternatieven. Want zeg nu zelf die 5 minuten plezier van het oplaten kunnen we vervangen door een hele dag plezier van ballonnen. b.v. door een grote decoratie met helium te maken. Deze hoog in de lucht te laten zweven en op het einde van de dag weer naar binnen te halen.
Zo heeft u tijdens het gehele evenement plezier van de ballonnen en een blikvanger

Wij adviseren u een ballondecoratie (pilaren en bogen) minimaal 1 maand van te voren te bestellen. Zo is er voldoende tijd om te overleggen welke decoratie het beste past en de gewenste ballonnen te bestellen. Wij kunnen dan ook zonder meerprijs een decoratie op maat maken. Maar ook last minute kunnen wij nog decoraties maken.
Is het feest binnen 2 weken dan raden we u aan om even te bellen of er nog mogelijkheden zijn.

Voor kleine decoraties zoals kado in ballon, tafeldecoratie en losse ballonnen kunt u gewoon binnen lopen in de winkel

Voor spoedklussen vragen wij een toeslag, binnen 48 uur 25%, binnen 24 uur 50% 
De toeslagen gelden voor grotere decoraties zoals pilaren en bogen en NIET voor tafeldecoraties, kado in ballon, losse ballonnen, helium ballonnen.

Bij entertainment raden wij u aan zo vroeg mogelijk te reserveren. De boekingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst en het zou jammer zijn als het door u gewenste entertainment reeds geboekt is.

Rekeningen dienen minimaal 2 dagen voor levering op de rekening van WOWballonnen te staan. 
Bedrijven hebben de mogelijkheid achteraf te betalen.

Bij annuleren brengen wij kosten in rekening. Dit heeft ermee te maken dat op de dag van uw boeking wij mogelijk andere boekingen hebben moeten afzeggen.
Annuleringskosten bedragen:
meer dan 4 weken van te voren 25%
bij 4 weken van te voren  50%
bij 2 weken van te voren 75%
1 week van te voren 100%
Boekt u binnen 1 jaar een gelijkwaardige activiteit of decoratie dan kunnen deze kosten daarop in mindering worden gebracht. Alleen bij zeer ernstige en onvoorzien omstandigheden kan in overleg gratis geannuleerd worden. ( slecht weer is geen reden voor annuleren)

Ja, wij vragen bezorg-/reiskosten. Deze bedragen € 0,60 per km. Met een minimum van € 10,-
Telt u hiervoor de retour aantal km vanaf poststraat 1, 5801BC Venray

Op de site staan slechts voorbeelden. Met ballonnen is alles te maken in ieder thema. Wij kijken samen met de klant wat het beste past. Hierdoor ontstaan unieke decoraties met een WOW effect

Een ronde latex helium ballon van 30 cm vliegt 14-16 uur. Bij een ballonnenwedstrijd raden wij u aan de ballonnen echter binnen 5 uur op te laten zodat u het meeste profiteert van de vliegkracht. Naarmate de ballonnen later worden opgelten kan het voorkomen dat de balllonnen met een kaartje er aan onvoldoende vermogen hebben om te stijgen. Ze zweven dan nog wel.

Latex hartballonnen van 40 cm vliegen 10-12 uur.

Tegen een meerprijsvan € 0,50 kunnen wij de ballonnen voorzien van highfloat. Dit is een dun gellaagje in de ballon waardoor de ballon enkele dagen tot een week vliegt.

Nee , helium is niet brandbaar. Hierdoor kan het zonder problemen binnen gebruikt worden. Bij vragen vanuit de brandweer kunnen wij hiervoor papieren overleggen.
Vuur brand met behulp van zuurstof. Helium zorgt er juist voor dat de zuurstof verdreven wordt.

Geregeld zie je filmpjes voorbij komen van mensen die gekke stemmetjes maken door helium in te ademen.
Dit is echter LEVENSGEVAARLIJK. De helium verdrijft de zuurstof uit de longen wat kan resulteren in zuurstof tekort.
Dit kan zich uiten in hoofdpijn, flauwvallen of zelfs de dood tot gevolg.
Als er mensen in de winkel komen waarbij wij het vermoeden hebben dat ze de helium willen inademen wijzen wij ze altijd op de gevaren.
Dit is ook de reden dat wij ballonnen nooit met snelsluiters leveren maar altijd dicht knopen.

Tot 1000 ballonnen mogen zonder vergunning worden opgelaten mits het niet in de buurt van een vliegveld is.
Boven de 1000 ballonnen moet er een vergunning worden aangevraagd
Is het ballonnen oplaten een onderdeel van een evenement dan kan dit meegenomen worden in de evenementenvergunning. U bent dan van goedkeuring afhankelijk van de gemeente waar het evenement plaats vind.

daarnaast zijn er enkele voorwaarden:
de ballon mag niet grter zijn dan 75 cm, de ballonnen mogen niet aan elkaar geknoopt zijn, de ballonnen mogen geen metalen materialen bevatten zoals lichtgevende sterretjes of lampjes.

Voor het oplaten van folieballonnen en bubble ballonnen is in Nederland geen wetgeving echter raden wij het u af om deze op te laten aangezien deze in het milieu niet vergaan. Wij voorzien deze ballonnen bij afhalen dan ook standaard van een loodje.

In de buurt van een vliegveld moet (minimaal 5 dagen van te voren) boven de 1000 ballonnen toestemming gevraagd worden of melding gemaakt afhankelijk van de afstand tot het vliegveld. In deze link kunt u zien waar dit geld.

Er bestaan veel misverstanden over ballonnen. De ballonnen die wij gebruiken zijn van 100% latex. Een natuurproduct van de latexboom. Hierdoor is hij 100% biologisch afbreekbaar.
Een ballon vergaat in ongeveer 10 maanden. Dit is net zo lang als een eikenblad.

De linten die wij gebruiken bij ballonoplatingen zijn ook afbreekbaar.

Folieballonnen en bubbles raden wij u aan om niet op te laten aangezien deze niet afbreekbaar zijn. Wij voorzien deze ballonnen bij afhalen standaard van een loodje zodat hij niet per ongeluk de lucht in gaat.

Nee, onze frames zijn van ijzer met daaronder vinyl om beschadigingen aan vloeren te voorkomen.

Ja de frames die wij gebruiken zijn van massief ijzer en kostbaar. De prijs van de decoratie is incl. framehuur voor 2 weken.
De frames zijn zo gemaakt dat de stang eenvoudig uit de plaat geschroefd kan worden waardoor hij in een personenauto past.

Ook hebben wij licht gewicht frames voor binnen. Deze dienen binnen 3 weken retour te worden gebracht.

Op deze manier voorkomen we samen dat er steeds weer frames op de afvalberg komen.

Ja wij rekenen een borg van € 50,- voor een pilaar en € 100,- voor een boog. Dit bedrag krijgt u retour als u de frames retour brengt.
U kunt ervoor kiezen om de framehuur te verlengen voor € 5,- per week. Dit dient u voor de standaard termijn van 2 weken aan te geven.

Bij het niet tijdig retour brengen van de frames brengen wij € 5,- per dag in korting op de borg.
Bij het zoekraken van de frames krijgt u de borg niet retour en krijgt u een extra rekening van € 50,-per pilaar of € 100,- per boog.
XXL bogen € 400,-

Ons belangrijkste gebied is de regio tussen Nijmegen-Eindhoven-Roermond en een gedeelte van Duitsland.

Maar ook daarbuiten leveren wij decoraties en entertainment. Wel stellen wij hier voorwaarden aan.
Zo moet en de kosten van bezorgen opwegen tegen de kosten van de decoratie.
In de verhouding  1(bezorgen) staat tot 2 ( Prijs decoratie entertainment)
V.b. de decoratie is 150,- dan mogen de bezorgkosten maximaal € 75,- zijn.

Wij leveren de gehele week en ook in het weekend en op feestdagen ZONDER MEERPRIJS

Wij krijgen vele vragen voor sponsoring. Geen wonder want ballonnen zijn gewoon erg leuk bij ieder feest.
Helaas hebben wij door de vele verzoeken keuzes moeten maken.
Wij sponsoren nooit in geld maar kiezen 2-3 goede doelen per jaar uit waar we een extra grote decoratie voor maken met een echt WOW effect.
Iedereen kan gedurende het jaar zijn feest of evenement voor het volgende jaar opgeven door het invullen van een formulier die u bij de winkel kunt ophalen.
Uit alle aanvragen kiezen wij begin Januari 2 of 3 doelen. Dit zijn altijd doelen in een straal van 30 km rondom Venray die het grootste gedeelte door vrijwilligers wordt gedraaid en waarbij geen winst oogmerk is.
Weet u een goed doel vraag dan even in de winkel of per mail naar het aanmeldingsformulier.

In 2019 zijn de goede doelen:
* Cultuur historische dag, schutterij zandakker
* Meerdaags wandelevent Venray

In 2018 zijn de goede doelen:
*Zumbathon
* Singelloop
* Sinterklaasgilde Venray

  

In 2017 zijn de goede doelen
*De speeltuin in Vierlingsbeek van Recreatie en meer, opening van de speeltuin die voor iedereen toegankelijk is,rolstoelen, wandelwagens, enz.
*Oranje comité Venray, koningsdag koets gemaakt en een pilaar met duif voor bevrijdingsdag.
  
*Match voor vrijwilligers, vrijwilligersdag

In 2016 zijn de goede doelen
* Jubileum Carnavalsvereniging de Pielhaas, logo na gemaakt
*wandelvierdaagse venray

* Speelstad georganiseerd door de Junior Kamer op 23 Juli, entree speelstad


* Jubileum Kindervakantiewerk Venray van 25 juli t/m 29 Juli, workshop ballon vouwen